Luft til luft varmepumper

Økonomisk og miljørigtig

I mange år var det ikke politisk korrekt at varme huset op med strøm via de sultne el-radiatorer. Og med god grund. De gammeldags el-radiatorer slugte nemlig en del strøm i forhold til den varme, som de ydede. Og derfor var det en forholdsvis dyr løsning, når huset skulle varmes op.

Det er anderledes i dag. Vi bevæger os væk fra de fossile brændstoffer, og i stedet hælder vi til sol- og vindenergi. Det er netop her at luft til luft varmepumpen bliver et meget interessant alternativ til olie og naturgas. Vi snakker pludselig om miljøvenlig og økonomisk fornuftig opvarmning af dit hjem.

Besparelsen er til at få øje på

I boliger, som varmes op af traditionelle el-radiatorer, kan man spare op til 60 procent på elregninegn. Dette skyldes den berømte SCOP-værdi, som indikerer hvor mange kilowatttimer du bruger i forhold til den varme du får retur fra varmepumpen.

Luft til vand varmepumper

En meget fleksibel løsning

Flere og flere husejere – af både helårsboliger og sommerhuse – pejler interessen hen imod brugen af luft til luft varmepumper. Og hvordan kan det så være? Jo, som før nævnt er det en prisbillig metode til at varme huset op, og så er der tale om et anlæg, der er relativt billigt at få etableret. Tilslutningen er relativt nem, idet der ikke er blandet et vandbårent system i anlægget.

Der er tale om 2 dele, når man taler ludt til luft varmepumper:

  • En indedel
  • En udedel

Der bores et hul i husets ydermur, så de 2 dele kan forbindes med hinanden, og de behøver ikke nødvendigvis at stå lige over for hinanden. Indedelen placeres typisk i det rum, hvor varmen primært ønskes.

Varmepumper på hele Sydfyn

Vi holder til på Sydfyn, og vi besøger dig meget gerne på din bopæl, uanset om du bor i Hesselager, Lundeborg, Thurø, Taasinge, Svendborg, Faaborg eller Langeland. Og vi sejler såmænd også gerne en tur til Ærø.

Støvfilter og aircondition

Bonus i en luft til luft varmepumpe

Fidusen ved et luft til luft varmeanlæg er, at indedelen primært sørger for varme i det rum, hvor indedelen er placeret, men varmen er naturligvis også i stand til at cirkulere rundt il de omgivende rum i boligen eller sommerhuset.

Bemærk også den indlysende fordel, som varmepumpens indbyggede støvfilter medfører. Filteret renser luften i lokalet, så indeklimaet forbedres. Dette er eksempelvis en fordel for folk med allergi.

Endelig skal aircondition funktionen nævnes. Ved at anvende den indbyggede aircondition funktion i varmepumpen behøver du ikke længere at ligge søvnløs i de varme sommernætter. Aircondition skaber netop den temperatur som du foretrækker – ganske som du kender systemet fra de varme lande sydpå, når familien holder ferie.